Wat is een PIN of PUK code?

De pincode is jouw persoonlijke toegangscode tot je simkaart en dus tot het Mobistar-netwerk. PIN staat voor Personal Identification Number.

Je moet deze code ingeven telkens wanneer je jouw gsm aanzet. Omdat je pincode een geheim nummer is, wordt ze op het scherm van je gsm door middel van sterretjes of andere symbooltjes weergegeven.

De pukcode is een 8-cijferige code, te gebruiken indien de pincode 3 maal achter elkaar fout is ingetoetst (bevindt zich in de Welcome Box met de simkaart).

Waar kan ik deze codes terugvinden?

Je vindt beide codes terug op het kaartje waaraan jouw simkaart was bevestigd. Deze kaart bevond zich in het starterspakket (= Welcome Box).

Ik ken mijn PIN/PUK code niet meer. Wat nu?

Wanneer je jouw PIN code niet meer kent, is het best om 3 keer een foute PIN code in te geven. Dan zal het toestel je de PUK code vragen, en kan je achteraf zelf je nieuwe PIN code kiezen.

Opgelet: na 10 verkeerde PUK codes, over de hele levensduur van de kaart, wordt de simkaart definitief buiten werking gesteld en moet je deze dus vervangen.

Als je de PUK code niet meer kent of vindt, kan je deze op verschillende manieren terugvinden:

  • Via de Klantenzone op onze website. Wanneer je geregistreerd bent, kan je onder het onderdeel ‘Mijn toestellen’ de PUK code van je toestel terugvinden
  • Je kan ook bellen naar 02 745 95 00 ( bereikbaar vanaf elk toestel ). Kies dan optie 3 («Is je pin code of toestel geblokkeerd? ») en voer het oproepnummer in beginnende met het cijfer 0. Dit is helaas niet beschikbaar indien je nummer deel uitmaakt van een bedrijfsabonnement bij Mobistar.

Tip: neem pen en papier bij de hand. Zo kan je de PUK code onmiddellijk opschrijven.

Door onze Klantendienst te contacteren.

Klik hier om doorverwezen te worden naar onze contact pagina.

Ik wil mijn PIN veranderen

We raden je aan om je gsm te beveiligen met de pincode. Ook raden we je aan om je pincode om te zetten in een persoonlijke code.

Sommige toestellen staan toe om via het menu van de gsm zelf je PIN code te wijzigen.

Zoniet kan je de PIN code zelf wijzigen door volgende code in te geven op je toestel: ** 04*OUDE PIN*NIEUWE PIN*NIEUWE PIN# en klik op de beltoets.

Wil je liever niet telkens je pincode ingeven als je je gsm aanzet?

Dan kan je deze beveiliging uitschakelen. Uiteraard is de kans op misbruik van je simkaart dan veel groter. Zo loop je bij diefstal meer gevaar omdat iedereen je gsm kan gebruiken.

Klantendienst

Mobistar Center

Vind het dichtstbijzijnde verkooppunt