CO2 neutraal

Mobistar streeft permanent naar een vermindering van zijn ecologische voetafdruk. Het netwerk van Mobistar is voortaan CO2-neutraal. Mobistar laat zijn klanten dus een neutraal mobiel leven leiden wat betreft de uitstoot van broeikasgassen.
Meer info

Ons nieuwe netwerk? Da’s supersnel!

Onafhankelijke tests meten regelmatig de kwaliteit van ons netwerk en van de netwerken van de andere operatoren.
Uit de recentste vergelijkende tests blijkt dat de kwaliteit van ons netwerk uitstekend is, en dus in lijn met onze ambities.
Meer informatie…

Geografische dekking

Ons basisprincipe is eenvoudig: je moet overal en op ieder moment onder optimale omstandigheden kunnen bellen en internetten.

Dankzij een omvangrijk mobiel netwerk dekt Mobistar tegenwoordig 99.5% van de bevolking buitenshuis, en meer dan 92.2% van de bevolking binnenshuis op vlak van stemverkeer, hoge-snelheid dataverkeer én video-oproepen.

 • 99.5%
  van de bevolking
  Zeer hoog mobiel debiet buiten gebouwen
 • 92.2%
  van de bevolking
  Zeer hoog mobiel debiet binnen gebouwen

Dekking in België

Mobistar investeert in het netwerk voor een betere dekking en sneller mobiel internetten.

Ontdek de dekking van het netwerk

Test de dekking op je adres

Dekking in het buitenland

Je bent altijd bereikbaar, ook in het buitenland. Met Mobistar kan je overal ter wereld bellen en gebeld worden, dat wil zeggen in alle landen waarmee Mobistar een roamingovereenkomst heeft afgesloten. En je kan uiteraard vanuit België naar het buitenland bellen.

Dekking van het Mobistar netwerk in België

Het nieuwe supersnelle netwerk van Mobistar

Zo blijkt uit de resultaten van de recentste vergelijkende studies
Bellen
Kwaliteit telefoongesprekken (1)
3,21
2,82
2,59
Percentage mislukte
oproepen
0,48%
1,29%
3,29%
Percentage onderbroken
oproepen in gesprek
0,28%
0,17%
0,13%
Totaal percentage geslaagde oproepen (2)
99,2%
98,5%
96,6%
Metingen uitgevoerd tussen 2 mobiele telefoons op hetzelfde netwerk (van Mobistar naar Mobistar, Proximus naar Proximus en Base naar Base).
(1) POLQA-methode om de kwaliteit van telefoongesprekken te meten – Hoe dichter bij 4, hoe beter de kwaliteit van de telefoongesprekken.
(2) Combinatie van het percentage geslaagde oproepen en van het percentage oproepen die niet onderbroken werden in gesprek.
Snelheid van het mobiele internet
Een bestand ontvangen
16 Mbps
9 Mbps
21 Mbps
10 Mbps
13 Mbps
10 Mbps
Een bestand verzenden
9 Mbps
2 Mbps
11 Mbps
2 Mbps
7 Mbps
2 Mbps
Dekking

Deze cijfers zijn de resultaten van de laatste vergelijkende testen, uitgevoerd door onafhankelijke organisatie Commsquare. De testen zijn uitgevoerd in steden en de belangrijkste snelwegen die hen verbinden. Deze steden zijn vooraf bepaald  voor alle marktdeelnemers.

Buitenshuis (1)
89,9%
99,9%
77,0%
99,9%
78,8%
99,9%
Binnenshuis (1)
72,3%
92,8%
57,0%
86,6%
52,9%
79,8%
(1) Dekking op basis van 5.000km die afgelegd werd tijdens de Drive Test in 16 steden (Antwerp, Brussels, Charleroi, Gent, Luik, Aalst, Bornem, Brugge, Coast, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Marche-en-Famenne, Mechelen, Bergen, Namur ) en belangrijke autostrades.

Nieuws & ontwikkelingen

Ontwikkelingen

We hebben dubbel zoveel inspanningen geleverd om de oorzaken van onderbroken oproepen op te sporen en ze zo goed en zo kwaad mogelijk de wereld uit te helpen. Met zeer goede resultaten.Hoe? Door een project op te starten waarmee we ons hebben gericht op de grootste assen: Highway Optimisation.

 • Wat? De oorzaken van het fenomeen op onze wegen opsporen, ze analyseren en voorzien in oplossingen om het probleem zoveel mogelijk te beperken.
 • Doel? Onze klanten een optimale service bieden.
 • Hoe? Door voortdurend de indicatoren voor oproepen en data te controleren

De bereikte prestaties liggen in de lijn van de verwachtingen. In zes maanden tijd is het aantal onderbroken oproepen tijdens tests teruggelopen van 248 naar 56. Op de Brusselse ring ligt het aantal onderbroken oproepen op het 2G- en 3G-netwerk vijf keer lager. Vandaag is ons netwerk op al onze snelwegen stabiel.

Sinds oktober 2013 werken we ook aan een oplossing voor het spoornet. De tests werden onder andere ook uitgevoerd op enkele heel drukke spoorwegverbindingen, zoals Brussel-Oostende, Brussel-Luik en Brussel-Antwerpen. Dit project, dat nog steeds in de testfase zit, boekt voortdurend vooruitgang. En dat we het goed doen, blijkt ook uit de eerste resultaten: tijdens de verschillende tests is het aantal onderbroken oproepen teruggelopen van 121 naar 54.

Incidenten aan het netwerk

Er kunnen zich altijd incidenten voordoen aan het netwerk. Je vindt hier de lijst met openstaande incidenten waar wij aan werken.

Bekijk de lijst met incidenten

Kwaliteitsindicatoren

Informatie over de kwaliteit van de door Mobistar geleverde diensten.

Volgens artikel 113 van de wet van 13 juni 2005 betreffende elektronische communicatie, zijn de providers verplicht om op hun website actuele informatie te geven over de kwaliteit van de diensten.

We meten de kwaliteit van het netwerk op de volgende twee punten:

 • De blokkeringskans: het percentage oproepen dat niet beantwoord kon worden om redenen die verband houden met het netwerk van de provider.
 • De verbrekingskans: het percentage oproepen dat tijdens de verbinding verbroken werd.

Meetresultaten

Oktober 2013 - Maart 2014

Blokkeringskans
Verbrekingskans
 • zeer slecht
  > 4 %
 • slecht
  > 3-4 %
 • middelmatig
  > 2-3 %
 • goed
  > 1-2 %
 • uitstekend
  > 0-1 %